• A Belügyminisztérium Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály tájékoztatást tartott -melyen részt vettünk-  a 68/2012. sz. BM.rendeletben a személy- és vagyonőrök részére meghatározott kiegészítő képzés aktuális kérdéseiről. A kiegészítő képzés elvégzése ez év december 31.-ig kötelező a felmentésben részesültek számára. Az alapképzésben részt vettek számára a kiegészítő képzés 2018. 01.01. tol kezdődik, a hivatkozott rendeletben meghatározottaknak megfelelően. A kiegészítő képzés és vizsga díja összesen 6765 Ft/fő. A képzés időtartama 16 óra ( 10 óra gyakorlat, 6 óra elmélet ), melyet a vizsga követ.

 • Tudományos konferencia volt 2016. 04. 16.-án a Nemzeti Közszolgáltató Egyetemen, melynek keretében a Magánbiztonság Nemzetközi trendjeiről, valamint a sportrendezvények biztosításának új megközelítéséről, illetve a nagyvárosok biztonságával kapcsolatos tapasztalatokról hangzottak el előadások.
 • Részt vettünk a Magyar Biztonsági Fórum rendezvényén Kecskeméten. A rendezvényen színvonalas szakmai tájékoztatók előadások került megtartásra. Itt pl.: a nem halálos fegyverek alkalmazhatósága a vagyonvédelmi területen.
 • Biztonság piac 2006 című konferencia és kiállítás került megrendezésre, ahol a belügyminisztériumot képviselő rendészeti államtitkár előadásában jelezte, hogy megítélése szerint a magánbiztonsági ágazat nem járul hozzá kellő mértékben az általános közbiztonsági helyzethez és nem hasznosul a vagyonvédelmi vállalkozásoknál felhalmozott tudás.
 • 2015. november 17.-én az új magánbiztonsági törvény tárgyában megrendezésre került kerekasztal megbeszélés anyagai a következők voltak:- az új magánbiztonsági törvény koncepciója,mely egy törvényben kezeli a magánbiztonság,valamint a magánnyomózás részletes szabályait; -önálló normaanyagként került megtárgyalásra a magánnyomozói tevékenység szabályozására vonatkozó előterjesztés; – megbeszélésre került a kötelező kamarai tagság bevezetésére vonatkozó javaslat; – megbeszélés tárgya volt továbbá a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj kiterjesztése a közbeszerzéseken kívüli szolgáltatásokra című dokumentum, a jogszerű foglalkoztatás elősegítése és a „fekete” foglalkoztatás felszámolása érdekében készült feljegyzés.
 • A Magyar Szabványügyi Testület Szabványügyi Tanács-a 2015. október 9.-én hozott 16/2015. számú határozatával jóváhagyta a „magánbiztonsági szolgáltatások” megnevezésű Műszaki Bizottság megalakulását,melynek sorszáma: MSZT/MB439. A Műszaki Bizottság tagjai: HMI Zrt.; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetsége; Személy-Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara; Magyar Biztonság Védelmi Egyesület; Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete.
 • „Biztonságpiac 2015” februárban tartott konferencián részt vettünk, ahol értékelték a magánbiztonsági piac helyzetét és különböző aspektusait az elmúlt esztendő eseményeinek tükrében. A rendezvényen képviseltette magát a Belügyminisztérium, a Honvédelmi Tárca, a Rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Magánbiztonsági Ágazat prominens vezetői és döntéshozói.
 • A Magyar Biztonsági Vezetők Egyesülete március elején, Egerszalókon rendezett konferenciát. A konferencia vezértémáját a terrorizmus adta, így többek között szó esett arról, hogy milyen megelőzési stratégiákkal dolgozzanak a szakemberek; milyen oktatás, továbbképzés szükséges a megelőzés területén, stb.
 • 2015. Április 20-án a szakmai egyeztető megbeszélést szervezett. A megbeszélés célja a vagyonvédelem területét érintő változások hatása a vagyonvédelmi rendészeti és munkaerőpiacra, valamint értékelésre került az átalakult, átalakuló képzési struktúra, valamint az érdekképviseleti szervezetek együttműködésének lehetőségei. A tanácskozás résztvevői voltak: Valenta László SZVMSZK társadalmi elnöke; Fialka György MBVE elnöke; Szécsi György MBE elnöke; Mandrik István MBVMSZ elnöke; Nádas Mihály VSZSZ elnöke.
 • Részt vettünk a Magyar Szabványügyi Társaság által szervezett megbeszélésen, melynek célja volt a Magánbiztonsági Műszaki Bizottság megalakítása. A témával kapcsolatosan az MSZT szabványosítási titkárságának főosztályvezetője Szabó József tartott tájékoztatást.
 • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megkeresésére a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék-kel együttműködési megállapodás megkötésére vonatkozóan kezdődtek megbeszélések. Szövetségünk részéről szakmai előadások, nyári gyakorlati helyek, valamint szakdolgozati témák és kapcsolódó konzulensek stb. biztosítását kívánjuk vállalni.
 • Újabb elismerésben volt része a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság munkáltatói oldalának, szövetségünknek, mivel az Ágazati Párbeszéd Bizottság Tanácsa – 23 ágazati párbeszéd bizottságból azaz 23 munkáltatói és munkavállalói tömörülésből és az NGM képviselőiből áll – egyesületünk elnökét Mandrik Istvánt az ÁPBT ügyvivői testületébe megválasztották. A párbeszédbizottságok tanácsa ügyvivői testületébe 2-2 főt delegál a kormányzat a munkáltatói és a munkavállalói oldalról. A testületnek meghatározó szerepe van az érdekvédelmi szervezet működésére.